Mit írjak neki és hogyan?

Online társkereső. Hogyan szólítsam meg? Mit írjak Neki?

Először könnyűnek tűnik a dolog. Regisztrálok, végigböngészem a tagokat és végeredményében képesek vagyunk (hozzá teszem, teljesen mindegy hány tagból áll) végignézni az összeset, és még ha a türelmünk ilyenkor végtelen is a hátha reményében - akkor is kiválasztunk előbb-utóbb egy-egy embert akire rögtön ráírnánk. Valami megfog benne alapon.


Mivel az ember ösztönösen választ a saját ízlése alapján, így elsőre könnyen lehet a végeredmény az, hogy senki sem szimpatikus. Viszont, ez döntés, miszerint átsuhanunk a fényképeken - természetes dolog. Ez ellen nem lehet mit tenni. Lehet rajta mérgelődni, de így van. Amelyik tetszik, arra fogunk kattintani.
 
De egy jó hír! Ez csak az első pillantások eredménye. Másodszorra, már hajlandóak vagyunk az egot félretéve gondolkozni az emberekről. Hajlandóak vagyunk nézelődni és olvasni. Ilyenkor jön a kétség. 
Ráírjak? Mi van, ha nem válaszol? Mi van, ha nem úgy sikerül a levelem, hogy az megfogja és hajlandó legyen belemenni a levelezésbe? Lehet, hogy nem is én kellek neki!
___________________________________________________________________________________________________________
 
Ráírjak?
 
Igen! Miért ne tennéd? Gondold végig!
 
Számodra ő egy ismeretlen ember. Tehát egy új kapcsolatnak még nincsen múltja, tiszta lap, és rajtad múlik, hogyan kezdeményezel és mi lehet belőle. 
Minden kapcsolatnál félre kell tennünk a kétségeinket. Ha folyamatosan azon rágódsz, hogy bejövök-e neki, túl jó hozzám, lehet, hogy nem válaszol - felesleges gondolkozni a végeredményen. Ha válaszol is, akkor előbb utóbb mindkét nem megunja, hogy a párjelölt önbizalom hiányos.
Ezt miért mondom?
Ráírsz, hopp visszaírt. Egy-két levélváltásból ez leesik. Előbb utóbb kijön belőled, főleg chat esetében, mert mit csinálsz, megkérdezed: Miért döntöttél úgy, hogy visszaírsz? Mi tetszett a levélben? Nem is mertem elhinni, hogy írsz. .... Napestig lehet sorolni. Ezek a mondatok kétségből erednek. A KÉT-ség, két különböző oldal,azaz - elemzéséből jön létre. 1 vélemény, 1 gondolatmenet, 1 esemény ismert és a másik nem. Ebből jön a félelem, mert a sajátodat ismered csak. De ezért izgalmas is.Ne félj! Önbizalomra fel!
 

Javaslat: 

1. Ne támadd le, egyszerűen ne! Tudod, hogy ezt hogy utálják? Milyen érzés, ha már beszélgetsz a 20. emberrel és mikor már azt hiszed lehet belőle valami, nem bírnak magukkal és ezeket kapod válaszul:
Utalás egy éjszakás kalandra, rossz "poénok elsütése a képedre" - amiből igen, mindenkinek leesik, hogy mit akarsz valójában. Szexet. De te meg eközben mást keresel.
 
 Ezzel mit értek el a kalandozók, akik ezzel nyitnak?
Nemtől függetlenül:
- csalódnak

 
Nők esetében:
- dühöt, haragot - először az ember iránt
- sokadjára megutálja a társkeresést, mert elkezd általánosítani, hogy mindenki ilyen
- a kezdeti nyitottságot (amit sokan nagy energiabefektetéssel érnek el egy régi kapcsolat lezárása után - magukban) lecserélik bizalmatlanságra
- megtörnek, és a végén már mindenkire gyanakodva tekintenek
 
Férfiak:
- más kapcsolatra nem alkalmas csak arra
- elkezdi kategorizálni a nőket két csoportba - vannak az előbbiek és a másik nem született meg - remény az van, de a hit minimális arra, hogy talál egy társkereső oldalon valakit vagy a való életben, aki normális és még nincs férjnél
- falra másznak attól, hogy divat lett megkérdezni van-e házad meg kocsid... azért ez is az első kategória. Ha már mindenképp a vagyont tartod a központi témának, akkor legalább ne sértődj meg, ha a férfiak azt mondják, nem kellesz nekik.
 
Megjegyzés: A mai világban az már tény, hogy bőven sikeres embernek számít, akinek van háza és kocsija. Mert fenntartani és megtartani nehéz. Pláne akinek önerőből van. Meg kell becsülni, hogy elérte, de ettől még nem lesz jobb ember. Ezek anyagi javak. Nem határozzák meg az embert. Ha társkeresőn vagy az emberért legyél ott. Lehet, hogy vásárolgatni és villogni öröm, de ha olyan emberekkel vagy körülvéve, akiknek ez ennyire számít, boldogtalan leszel. Most még nem, de az idő múlik és azt nem tudod megakadályozni, mert ha tetszik, ha nem a nap éjjel lemegy, nappal felkel.
 
Így át azok az emberek, akik kiírják magukról, hogy komoly kapcsolatot szeretnének, vagy baráti kapcsolatot, azt nem viccből teszik. Ha csak laza kapcsolatot szeretnél, hagyd békén, vagy ha lebeszélhetetlen vagy erről, akkor is tartsd ezt tiszteletben! Lehet, hogy jó pasi, vagy jó nő, akkor is, mert ha azt keresi majd, amit Te, hidd el ki fogja magáról írni, hogy ő is laza kapcsolatot akar. CSAK!
 
Másik: ne fordítva kezdj el mászni azon a létrán!
Mit jelent? Ne szex kapcsolatból akarj kialakítani rendes párkapcsolatot. Nem fog menni. Ha igen, akkor te kihalásztad az aranyhalat a tengerből. Az ember mindig mindent okkal tesz és nem abból fakadóan csinál bármit is, mert fogalma sincs róla mit akar. Azért választotta ki a kapcsolat típusát, mert konkrétan tudja!
 
+1 és ez a legfontosabb! Erről már beszélni kell!
 
 Írj helyesen, vagy legalább próbáld meg. 
(Ijesztő, ha valakinek nagyon nem megy. - Simán keltheti azt az érzést is, hogy komolytalan vagy és nem teszel a kapcsolatért semmit. Nem írom tovább körbe a tényt: butának, iskolázatlannak  fog tartani!)
 
Visszaír?
 
Azt kapsz, amit adsz. Ha nem tőle, megkapod mástól. Attól még, hogy valaki nem az elvárásaidnak megfelelően viselkedik, vagy a te stílusodban, nem kell mérföldkőként tekinteni arra az emberre. Nem kell onnantól neked is úgy viselkedned. Az azonos típusú emberek vonzzák egymást. Megtalálják. Akikkel nem egyezel akkor sem fog válaszra méltatni, ha hat levelet küldesz neki. Ez a probléma főleg a férfiaké. A nők nem szeretnek válaszolni. Miért? Hát mert eszméletlen sok levelet kapnak. El is felejtheti, de megpróbálja szűrni is őket. Amelyik érdekes, arra válaszol. Esetleg pár nap elteltével - ne menjen át zaklatásba - megemlítheted neki, hogy írtam neked, de nem válaszoltál.  Meg fogja nézni a leveledet, melyikre nem írt és a többi az rajta múlik és a levélen.
 

Lehet, hogy nem úgy sikerül a levelem!

 
Ha tiszteletben tartottad a kapcsolat megadása során általa (persze figyelembe véve, hogy te milyet keresel, mert látja) kiválasztott típust, és egyezik a leveled tartalmával: pl. ha komoly kapcsolatot választottatok és a leveled is azt tartalmazza te is azt akarsz, nagy valószínűséggel kapsz választ. Ha normális megfogalmazásban íródott, és a másik fél is tiszteli, hogy normális vagy, akkor igen.

 Ne önsajnálattal telített levelet írj!

Nekem úgysem szoktak visszaírni, de...
Már régóta nem találok senkit, de lehet te más vagy.... akkor nem fog. 
(Vagy ha igen, nem lesz hosszú életű. Ahhoz, hogy helyreállítsa benned az önbizalmat, nagyon sok türelem kell és megértés. Főként empátia. Ez nagyon kevés emberben van meg. Nem pszichológus akar lennia weblapon és nem munkát keres.) 


 
Ha egy önbizalom hiányos ember talál társat és folyamatosan sajnáltatja magát, akkor a másik függőségi viszonyt lát. Nem meri majd neked azt mondani, hogy nem és letilt inkább. Hát ez egyiknek se jó. Az önbizalmunk építését nem várhatjuk el csak másoktól. Egy egészséges önbizalmat magunknak kell kiépíteni. Nem várhatjuk mástól, hogy mondjon valami jót rólunk, mert ha mi magunk sem hisszük el magunkról, akkor nem változik semmi. Mielőtt másokkal megosztjuk az életünket, tegyük rendbe a magunkét!
 
Minden új embernél félre kell tennünk a sérelmeinket és tiszta lappal kezdeni, nem átvinni egy új kapcsolatba. Azt se tudja kikkel beszéltél, mit éltél át. Ha kérdezi, finoman el lehet mondani, de le kell zárni. Nem azért kerested meg, hogy sajnáltad magad!
 
 

A sikerért:

 

fogalmazz választékosan és írj helyesen
- olyan dologról írj, amire lehet kérdezni, válaszolni. 
- a kapcsolat típusa miszerint - komoly, szex, laza - ahhoz igazodó tartalommal lásd el az üzenetedet
- mindig képzeld magad a másik helyébe, hogy ha megsértenéd neked hogy esne
- jó alaposan nézd át az adatlapját és olvasd át a magamról részt
- keress közös pontokat, akár ajánlj neki zenét, ha azt szereti, kérdezd meg ha szeret bulizni hova jár
- ha vannak gyerekei róluk - szívesen beszélnek róla
- kérdezd meg hogy telt a napja, erre a kérdésre bővebb választ lehet adni, és ha érdeklődő vagy, kialakul a nyitottság, könnyebbek lesznek a beszélgetések
 
 
Lehet, hogy nem én vagyok az esete!
 
 
Akkor megmondja vagy nem ír. 
Garancia nincs arra, hogy visszaír. Nincs két egyforma ember. Nem ismertek a gondolatok, elvárások, és az ember maga. Sose fogod kitalálni miért nem ír vissza. Találgatni lehet. Ha nagyon zavar kérdezd meg. De a legjobb továbblépni. Így még könnyű, jobb mintha hetek óta beszéltek és egyszer koppansz nagyot. Itt csak nem kapsz választ. Ne keseredj el!
 
Megjegyzés: nézhetsz ki bármilyen jól, ha az értékeidet, ami Te, saját magad vagy és attól vagy Te - nem mutatod meg a másiknak. Tartós kapcsolat csak az alapján, hogy a külsőmet adom, vagy várom egy kapcsolathoz és az alapján válogatok - nem tartósak. El lehet benne vegetálni, de hosszú távú nem lesz. Persze, ha azt keresed, ami laza, a lehetőség adott, hiszen minden kapcsolatnak megvannak az előnyei. 
 
 
Szerintem a legjobb dolog boldognak lenni. Mindenkit más tesz boldoggá és ezt tiszteletben kell tartani.
Változtatni nem szabad senkit. a gyerekedet nevelheted, a párodat és a barátaidat nem! Fogadd el vagy keress mást, ha nem tetszik. Ha benned felmerült ilyesmi, akkor te sem őt keresed és ő sem téged.


 
Nehéz választani, de ha olyat választasz, aki értékes, az neked is érték lesz és vigyázol rá! Kívánom, hogy hozzon eredményt ez a kincskeresés. 
 
 
A sikeres kapcsolatfelvételért!

Itt és Most

 

Ha úgy gondolod, készen állsz a változásra, akkor regisztrálj az Itt és Most blog társoldalára, az Itt és Most - Találj Rám (ingyenes, igényes  és korlátozásoktól mentes) társkeresőjére, amely minden olyan 18 feletti, 30 feletti, 50 feletti magányos ember számára készült, akik valamilyen társra vágynak, mindezt ingyen. Az oldal regisztráció után is ingyenes. Vedd fel a kapcsolatot, azokkal akik szimpatikusak számodra, és találj baráti, komoly, vagy laza kapcsolatra, mindezt úgy, hogy adataidat a külső keresők nem láthatják. Mert ez magánügy!

Regisztrálj:
https://ittesmost.com/users/create
Lépj velünk kapcsolatba:
ittesmost.com@gmail.com
www.ittesmost.com

Az ország egész területéről, és külföldről is elérhető. Használd bátran, és lelj igaz barátokra, komoly kapcsolatra, hű társra, vagy laza, alkalmi kapcsolatokra. Ahol kötelező megadni milyen kapcsolatra vágysz, és kötelező fényképet feltölteni. Itt és Most Te vagy a fontos!