Váltsunk szemléletmódot!

Az új kapcsolatokért - nézzük más szemmel!

 

Váltsunk szemléletmódot! -  társkereső nem a régi kapcsolatokért van!

 

Nehéz lesz, de a változást együtt kell elérnünk! Mit gondolsz, megpróbáljuk?

Szemléletmód - váltsuk pozitívra!

 

1. Szemléletváltás

2. Társkereső más szemmel - ha ez a része érdekel csak kb. a felénél keresd

Igen? Akkor nézzük! Először is. Van két cipő. Az egyik most rajtad van. Most vedd fel egy kicsit  másikat és járjunk benne együtt!

Teljes mértékben megértem, hogy miért van eleged az egészből. Viszont, ha most itt vagy, az azt jelenti maradt a lelkedben egy egész pici remény még a változásra. 

Mielőtt újra megpróbálunk valamit gondolkoznunk kell. A személyiséged változása a tapasztalatok rendszerezése során kerül negatívabb vagy pozitívabb állapotba. A változás a tapasztalat mérlegelése után következik be és hatnak az életünkre.

Az ember önmaga pozitív beállítottságú. Mindig. Ha valami negatív behatás éri a lelkedet vagy a testedet akkor is keresed a boldogságodat, az egyéni boldogságodat. Ez tesz különlegessé és egyedivé, mivel neked is mást jelent a boldogság és nekem is. Ha te magad boldog vagy, akkor a környezetedre is hat. Ez egy láncreakció. Ahhoz, hogy ezt megértsd nézd meg ezt a videót - nyugi nem komoly, és nem is hosszú :) -https://www.youtube.com/watch?v=Wk9-gkT2bI8

Ez egy kísérlet volt, hogy hogyan hatnak egymásra az emberek. Egy egyszerű nevetés, azaz egy ember is képes változtatni bármin bármikor. Ezt sose felejtsd el!

A negatív élettapasztalat azért jó mert gondolkodásra ösztönöz és segítségével elérheted a változást. Ha csak jó dolgok történnek veled, azt hiszed minden rendben van, semmit nem kell változtatnod, mert azt az érzést sugallja neked, azt csinálsz amit akarsz. Nem késztet semmi arra, hogy megbecsüld azt amid van.

 

Ha végigmész ezen az úton is, nem nekem teszel vele jót, hanem önmagadnak!
Figyeld meg! Te magad is olyan vagy, a környezeted is úgy fog majd látni téged, 
amilyenek a gondolataid!

 

 Problémakezelés - Továbblépés

Eljutottál már arra szintre, hogy nem csak az előző párodat szidod, hanem már képes vagy magadba nézni? Ha igen, átugorhatod ezt a részt, de én azért elolvasnám, mert nem vesztek vele semmit. Minden nap tanulunk újat!

Ha még mindig szidod, akkor a saját cipődben vagy, én arra kértelek, szállj ki belőle és vedd fel a másikat!

Mindennek két oldala van,. Van a saját oldalad. Igen a saját cipőd. Együtt jársz a gondokkal, a saját gondolataid rabja vagy. Mit csinált a másik fél? Továbblépett? Akkor ő már a másik cipőben jár! Miért a különbség?

Sokszor választunk visszagondolva mellé. De ez sosincs így.
A választás mindig szabad akarat kérdése és mindig a
z adott életkorszakodnak megfelelő álláspontodat mutatja. A volt párod azért a volt párod, mert változtatni akartál. Egy kapcsolat végetvetéséhez két ember kell, az lényegtelen ki mondja ki, mindketten érzitek, hogy másra van szükségetek. Valamelyikőtök fejlődni akar, vagy megváltozott. Gondold végig, hol lennél ma, ha a régi kapcsolatok amiket csak elkezdtél: beszélgettetek, vagy volt egy-két randi, esetleg házasság, vagy még gyerek is született belőle folytatódott volna? Milyen lenne az életed? Vesd össze a mostanival, milyen vagy most és milyen voltál akkor.

Ismerd meg önmagad! - Segítsek?

Segítek, átadom neked a saját módszeremet:

1. Vegyél elő két lapot. Az egyikre írd fel Múlt, a másik papírra Jelen!

2. A jelen papírt egy időre tedd el.

3. A Múlt elnevezésű papírlapra kezd el felírni a válaszokat (a kérdéseket is felírhatod, ha úgy könnyebb) és válaszolj magadnak az alábbi kérdésekre: (hasznos lesz!)

Ne változtasd meg a válaszaidat. Az a jelen lapra tartozik a változás! A múltat sem törölhetjük el. Azt írd le amit gondolsz és ne mutasd meg senkinek az általad kitöltött papírokat! Ez a tiéd! A te személyes élményeidet tartalmazza, amiben csak te igazodsz ki, csak te elemezheted, és azokat a részeket, amik számodra fontosak.

- hány év tapasztalata állt mögötted (hány év - adott balul sikerült kapcsolatok és a kapcsolat nélküli idő. Pl.: 25 év (4 év kapcsolat és az azt megelőző 21 éves élettapasztalat)

- mit tettél te, hogy működjön a kapcsolat

- mit tett ő azért hogy működjön a kapcsolat

- mit hibáztál te 

- mit hibázott ő

- mi okozhatta azt az állapotot, amiben most élsz

- mik azok a szavak, vagy emlékek a régi kapcsolatodból, amik elsőre eszedbe jutnak

- elemezd ki, miért volt jó a kapcsolat

- most pedig elemezd, miért volt rossz érzés

- írd le, mikor volt a fordulópont, amikor megváltoztatok

a legnehezebb mondj róla 10 jó dolgot, arról, akit egykor választottál, 
igen addig csináld, amíg meg nem lesz a 10 db!

Együtt vettük fel azt a cipőt, ketten járunk benne, úgyhogy nehogy feladd itt a kapuban nekem! Együtt kezdtük el, együtt is fejezzük be!

Ezzel elűzted a fejedből a gyűlöletet és az utálatot

Folytassuk!

- mid volt akkor (ezt úgy kell értelmezned, ahogyan érzed, lehet lelki érték, vagy anyagi is, ez a te életedben felállított fontossági sorrend határozza meg és az, hogy neked mi jelenti a tényleges vagyont)

- mit veszítettél (mindent írjál le, amit veszteségnek érzel)?

- amikor úgy döntöttél elég volt - mit csináltál akkor és utána?

gondolj a veszekedésekre, és a szavakra amiket egymásnak mondtatok. Írd le azokat a sértéseket és körülményeket, amikből a veszekedések kialakultak, és azt is mit mondtál neki és ő mit mondott neked!

Fáj? Fáj hogy annak az embernek, akiről ha nehezen is, de legalább 10 jó tulajdonságot összeszedtél, (ha többet is tudtál gondold végig van-e okod haragudni) bármennyire utáltad mit mondtál? A szavak megmaradnak. Nemcsak neked, hiszen le tudtad írni! Neki is ugyanúgy. A gondolat és a szavak ha rosszul használjátok a legrémesebb fegyver, amit a másik ellen használtok. Ezek megmaradnak. Ez változat igazán. 

 

Akkor dolgozzunk tovább rajta, hogy ne fájjon.
Minden nap egy új reggel. 
Add meg önmagadnak is ezt a reggelt.

 


Fontos, hogy ne határold el élesen a két időszakot, mert az is te vagy, legalábbis voltál. Amit akkor tettél, nem véletlenül tetted, amit akkor mondtál nem véletlenül mondtad. A fejlődés abból ered, hogy megismerem önmagamat!

4. Vedd elő a JELEN lapot! Válaszold meg a kérdéseket! 

- hány éves vagy most?

- milyen szerepet tölt be a ő most az életedben?

- hogyan befolyásolja a régi kapcsolatod a mostani életedet, akár még ebben a percben is?

- milyen érzelmeket és gondolatokat hoztál a régi személyiségedből? Mindegy, hogy negatív, vagy pozitív.

- tanultál belőlük?

- vannak új céljaid?

- ha nincsenek, miért nincsenek?

Tudnod kell, soha semmi nem akadályozhat meg senkit abban, hogy véghezvigye amit akar! Amit valójában akar és tesz érte! Ha igazán akarod megteszed, ha nem elég fontos neked sosem fogod befejezni. 

- mit értél el azóta?

- mid van most?

- mit érzel most?

- másokért, vagy önmagadért élsz?

Lássuk a végeredményt. Vedd elő a két lapot és tedd egymást mellé őket! Olvasd el mind a kettőt, akár hasonlítva, akár részleteket, de fontos, hogy elolvasd. Hagyd leülepedni és ezután magadnak és válaszold meg a jövődet!

Igen, nem kell papírlap a Jövőhöz, mert az nincs. A múlt adott, a jelen történik, a jövőt változtasd!

Ez egy egyszerű út az önismerethez. Saját magadnak kell elszámolnod, én nem foglak kritizálni, azt te magad teszed minden egyes nap a lelkiismereteddel. A változtatásban annyit tudok segíteni neked, hogy az út elején fogom a kezedet, és utána azzal segítek a legtöbbet, ha kiszállok a cipőből és odaajándékozom, hogy szaladj benne. Én nem adhatom át neked minden gondolatomat, mert azzal befolyásolnálak a saját életem felé. Mindenkinek más élete van, mást akar. Nem vezethetlek ugyanoda, ahova én akarok menni, mert az nem a te utad, ha mégis az lesz, találkozunk :)

Ezt a módszert írás nélkül is használhatod, csak keress egy helyet, ahol nyugodt tudsz maradni, ahol gondolkozhatsz, de így érted meg igazán az elején mire való.
Változtass a kérdéseken. Tudni kell jól kérdezni magadtól!


Ha már megértetted miről is van szó:

Rájössz nincs jó és rossz, fehér vagy fekete, szép és csúnya. Ezeket elvárások és körülmények alakítják annak. Minden rosszban van valami jó, és minden jóban van valami rossz. Tehát semmi sem jó és semmi sem rossz.

(Kitérő, de kell, ahhoz kell, hogy önmagad légy újra, és újult erővel keresd az újat :))

Vigyük át az új szemléletünket a mindennapokba!

 

7 tipp a pozitív gondolkodáshoz és a stresszmentes élethez - 
ezzel egészséged javításához is:

1. Ne foglalkozz a tömeg véleményével. Soha! Merj szembe menni mások sztereotípiáival. Vállald fel önmagad és a saját véleményedet! De tudd mikor és hogyan kell azt mondani! Erre nagyon figyelj, mert tudod, ha bántasz másokat, az csak haragot szül, és nem optimizmust, szeretet. Magadnak éppúgy ártasz vele, mint másnak! Ha ki tudod zárni a szomszédok pletykálkodását, rosszallásukat, a külvilágot a világ legboldogabb embere leszel! Ez a legnagyobb hátráltató erő, mit gondolnak rólunk mások. A mások hiába állnak több emberből ilyenkor egybeolvadnak.  
(Kép forrása: www.nemkutya.com)

 

Ez volt eddig a legnagyszerűbb kép, amit eddig valaha láttam erre a témára vonatkozólag.
Hát nem így van?

 

2. Ne nézz híradót! 
 

Ezt a cikket, ha elolvasod, megérted.

https://tudnodkell.info/10-ok-amiert-ne-nezd-a-hiradot/

Aztán én itt megadom a lehetőséget, hogy 
döntsd kell-e neked, avagy sem.


3. Ne élj a múltban!

Merj álmodni, tervezni. Alkotásra születtünk, hiszen mindig csinálunk valamit. Alkoss olyat, ami Neked örömet szerez. Legyen az egy rajz, egy puzzle kirakása, egy ház bármi. Ha cég kell, addig agyalj, amíg el nem éred. Ez nagyon fontos, hogy szakíts időt magadra és legyen olyan idő, amikor csak magaddal foglalkozol és megtaláld azt, amit  tényleg szeretnél csinálni. Ebben segíthet a módszer, amit átadtam. Ha vannak álmaid amik meg voltak, vagy visszagondolva, azta!, nem is csináltam meg és még most is szeretném, valósítsd meg! 

4. Válogasd meg a barátaidat és a környezetedet alkotó embereket!

Szokták mondani, hogy a családunkat nem válogathatjuk meg, de a barátainkat már igen. Törekedj arra, hogy olyan barátaid legyenek, akik előre visznek és nem visszarántanak. Rossz lesz, mert valamikor sajnos meg kell szakítani kapcsolatokat, de ő nem fogja a te életed élni helyetted, azt csak te élheted.Gyűjts magad mellé olyan embereket is, akiknek hasonló az érdeklődési köre. Keress és találni fogsz! Hú ez nehéz. De mi nem az, de milyen jó lesz, ha már meglesz! Vagy már meg is van?

5. Tanulj meg nevetni! Ha kell újra!

 

Segít néhány oldal RÁÉREZNI: (én ezeket szoktam levert pillanataimban elővenni)
www.kecskefeszek.net
www.nemkutya.com
www.csubakka.hu


- növeli az optimizmust, javítja a hozzáállást

- erősíti az immunrendszert,

- könnyebb vele túllendülni a nehézségeken


 

Tudtad, ha csak imitálod a nevetést, hamarosan érezni fogod és őszintén fogsz nevetni?
 

 

Ha szeretnél bővebben utánajárni ajánlok egy-két igazán hasznos írást:
https://www.otvenentul.hu/egeszseg/58255
https://www.nicelife.hu/cikkek/mertekletesseg/nevetes.php


6. Mellőzd a pénzt!
 

A legjobb dolgok a világon INGYEN vannak!
 
A gazdagság nem méri, hogy Te milyen ember vagy! Ez a fogyasztói társadalom elfelejtette - milyen pénz nélkül élni. (Már nem tudom hol láttam, de ha valaki ráismer, kérem, írjon nekem, hogy kitegyem forrásként, de nagyon idevág, muszáj leírnom.) Ha nem lenne pénz a világon, mindenki gazdag lenne.
Ne engedd, hogy ez határozza meg a mindennapjaidat. Rendezd át a gondolataidat. Persze, kell. De miért kell? A világon a legboldogabb emberek fűszoknyában rohangálnak a napsütésben. Miért? 

A pénz mit adott neked?

Egy kényelmi zónát. Fizetsz olyan dolgokért, amik nem az életben maradásodat nem befolyásolják, hanem a kényelmedet szolgálják. Ezt figyelembe véve határozd meg a pénzt és rangsorold oda, ahol a helye van. Ebben nem segíthetek, ezt magadnak kell megtanulnod a saját belátásod szerint.


7. Merj szeretni! 
 

A legtöbb ember azért szomorú, mert nem szeretik, hanem bántják. Képzeld el, hogy lesokkolnál valakit, aki épp neked esik, te pedig átöleled?

 

Biztos van még több is, de azokat magadnak kell megtalálnod. 
Ha érzed, hogy erre szükséged van, magad is el mersz majd indulni az úton!




 

Változtassunk - társkereső más szemmel - az új cipődben!

 

Ha ezek után is rajtad maradt a másik cipő és hajlandó vagy a sajátod félretételére, akkor most nézzük meg a társkeresést, amiből kiindultunk. Nem azért teszek kitérőket, mert így többet kell olvasnod, hanem azért mert folyamatosan építkezünk, egyik nincs a másik nélkül.

 

Abból tudok kiindulni, amiből te is. Láttad, érezted, tehát tapasztaltad. Rengeteget olvasok és néha engem is elkap a harci ideg amikor sületlenségeket olvasok, vagy olyan emberekkel futok össze, akikkel nem akartam, de ez az élet. Egy hatalmas ketrecben vagyunk sokan összezárva. Nagy az isten állatkertje, de nagyon sokszor túl alacsony a kerítés.

 

Viszont ilyenkor kapok a fejemhez. Hogy mondhatok én mégis ilyet, vagy gondolhatok, amikor valójában nem is ismerem. Attól, hogy nekem nem tetszik amit mond, ettől még ő nem kevesebb, hanem ugyanolyan mint én vagy te. Csak más az élete és így a személyisége is, tovább megyek a gondolkodás módja. Ne akarj mindenkit megérteni, mert az nem fog menni. Pedig egy ideje már én is próbálom, de mindig lesz olyan, akire csak te is érdekesen fogsz nézni, van amihez hozzá se tudsz szólni, mert akkorát üt.


Próbáljunk megválaszolni együtt kérdéseket!

1. Miért nem igényesek?

 

Ez az egyik legjobb kérdés - miért? Egy weboldal sikeressége több részre szedhető és a cél a legmeghatározóbb, ki mit akar vele eléri. Van, aki a látogatottságot, van aki a nyereséget. Egyik sem különálló dolog, de mindig valamelyikre nagyobb hangsúly kerül. Az anyagiak azért fontosak, hogy megszűrjük az oldal tartalmát, a szint fenntartásához azért kell pénz, mert nagyon sok munka. Ez pedig azzal jár, hogy 1 nap 24 óra és amíg ez így marad, valamiből a kényelmi zónáját mindenki fizeti. Hát ebből élnek. Te is a munkádból élsz. Az, hogy ezt ki, hogyan csinálja, fel kell ismerni.
Látogatottságra szükség van. Ezt elérni, aki nem türelmes, annak szenvedés, és mindent lenyelet a másikkal, hogy elérje. A másik vár. Épít. Innentől el lehet dönteni a kérdésre a választ magunkban és rendezni, ki hol járt, és atagok milyenek voltak. A tagok sokszor jellemzik a munkát. 


2. Képek szűrése

Hát erre is vannak módok, de magánéletet védve nem parancsolhatsz rá senkire, hogy töltsön fel arcképet, ha nem akar. Jó lenne, de nem ilyen egyszerű. Milyen képek. Hú van egy csomó szűrőprogram, de egy csomó nem működik :D
Vagy legalábbis korántsem úgy, ahogy kéne. Őszinte leszek moderálni is fárasztó, az életedet megunod. De, ha van bármilyen ötleted, írd meg nekünk levélben :ittesmost.com@gmail.com 

3. Miért nem jön el a randira?

 

Visszatérő probléma. Arról egyik társkereső sem tehet, hogy az egyén nem fogja fel, hogy ha elmegy egy randira az nem egyenlő azzal, mintha oltárhoz kísérnéd a másikat. Vicces, hogy ez így van, de ez szabad akarat. Aki tényleg komolyan gondolja elmegy. Aki nem, azzal meg lehet - jobban jártál.



4. Magamról nehezen írok!


Fontos: jellemezd magad, és ne eladni akard magad. Ne tekints magadra árucikként!
Magadat adnod kell!


5. Kinézet


 

Attól, hogy valaki szerinted jobban néz ki és több az esélye, még ne ess neki. Koránt sincs így, ha így lenne szerinted csinálná ugyanazt amit Te? Kinézettől függetlenül miért van ugyanazon a társkeresőn és keres ugyanarra a problémára megoldást? 

6. Felcserélődhetnek a szerepek

Már a nők is bátrabbak, válogatnak. Keresnek és sokszor nem is eredménytelenül. A férfiaknak hozzá kell szokni, hogy a nők is kezdeményezhetnek.
 
 

Ezekre a kérdésekre főleg azért tértem ki, mert szorosan kötődik a szemléletmódhoz, attól függenek a dolgok mit milyen szemmel nézünk. Nem sorolok fel többet egyelőre, hogy amikor megfogalmazódik egy kérdés a fejedben, vagy csak egy emberrel kapcsolatban, akire éppen ráírnál, vagy beszélnél, tudd, hogy máshogyan is lehet rá tekinteni. Minél többször megpróbálod átgondolni ezeket, annál sikeresebbek lesznek a kapcsolataid és főként minőségiek, mert így még hamarabb kiderül, kik azok akikkel érdemes kapcsolatot létesíteni és kik azokat a Te érdekedben magad miatt el kell kerülnöd!


Ha kihagytam volna valami fontosat, bátran írd meg nekünk!

Most már ledobhatod az új cipődet. Lépj vissza a tiédbe, és 
vidd át a tapasztalataidat a sajátodba!


 

Szerencsés újrakezdést kívánunk!

Itt és Most
 

Ha úgy gondolod, készen állsz a változásra, akkor regisztrálj az Itt és Most blog társoldalára, az Itt és Most - Találj Rám (ingyenes, igényes  és korlátozásoktól mentes) társkeresőjére, amely minden olyan 18 feletti, 30 feletti, 50 feletti magányos ember számára készült, akik valamilyen társra vágynak, mindezt ingyen. Az oldal regisztráció után is ingyenes. Vedd fel a kapcsolatot, azokkal akik szimpatikusak számodra, és találj baráti, komoly, vagy laza kapcsolatra, mindezt úgy, hogy adataidat a külső keresők nem láthatják. Mert ez magánügy!

Regisztrálj:
https://ittesmost.com/users/create
Lépj velünk kapcsolatba:
ittesmost.com@gmail.com
www.ittesmost.com

Az ország egész területéről, és külföldről is elérhető. Használd bátran, és lelj igaz barátokra, komoly kapcsolatra, hű társra, vagy laza, alkalmi kapcsolatokra. Ahol kötelező megadni milyen kapcsolatra vágysz, és kötelező fényképet feltölteni. Itt és Most Te vagy a fontos!