Nincs időm a páromra?!

Hivatás vs. társkeresés/ komoly kapcsolat!

Mai rohanó világunkban a saját magunkra töltött szabadidőnk jelentősen lecsökkent. Kevesebb időnk marad szórakozni, kapcsolatot építeni és társat keresni, vagy inkább rátalálni. Munkahelyünk, választott tevékenységeink ritkán azonosak vágyainkkal, inkább menetrendszerűekké, megszokottá válnak, és észrevétlenül elrabolják időnket.

Akiket ez leginkább érint:

  • több mint 8 órát dolgoznak, azaz két napoznak, 12 óráznak, vagy 3 műszakban dolgoznak
  • vállalkozók: hiszen nekik a nap 24 órájában munkára készen kell állniuk és telefonközelben kell maradniuk
  • ügyeletes tevékenységet folytatók
  • gyermekes szülők, akik főállású szülők és még amellett van munkahelyük jobb esetben
  • sokat ingázók – Magyarország és külföld között
  • akik családjuktól távol vállalnak munkát, és ettől függetlenül is állandó mozgásban vannak (sofőrök, kamionosok stb.)
  • diákok, akik egyetem mellett dolgoznak szakmájuk megszerzéséért, vagy gyakornokok oktatás mellett

Velük mi lesz? Orvosok, ügyvédek, kőművesek, asztalosok, kereskedők, szakácsok, pincérek, fuvarozók, sofőrök stb. Nap estig sorolhatnánk.

A munkánkhoz igazítsuk életünket, vagy életünket igazítsuk a munkánkhoz?

Jobb lenne egyértelműen mindenki számára, ha vagy nem kéne dolgozni, vagy akkor járnánk be, amikor akarnánk, és addig ameddig mi akarunk. De nem így rendeztük be a társadalmunkat, így ezen csak néhány szerencsés tud ebben a formában változtatni.

De nézzük meg az említett eseteket.

Ha a munkaidőnk meghaladja azt az időintervallumot, ami megszokott kellene, legyen 8 óra – aki ismeri a helyzetet az nagyon jól tudja, hogy ilyenkor a legnehezebb társadalmi életet élni.

Azok eleve szerencsések, akik kialakult kapcsolatokkal vágnak bele ebbe az eszetlen hajtásba, mert ott már van alap, még ha változtatásra érdemes, akkor is. Ez esetben a legnagyobb erőfeszítést saját magunkon kell vennünk. Ha van párkapcsolatunk, akkor a fáradtságunkon kell úrrá lennünk. Ez nem mindig fog összejönni. Hiszen bármilyen egyszerű is lehet az elvégzendő munkánk azért 12 óra az 12 óra. Amiben ennyire elfáradunk az már nem hobbi, az már munka, mert unjuk is.

Ami segíthet:

  • beszélgessünk párunkkal a hétvégeken, vagy azokon a napokon, amikor találkozunk és kössünk kompromisszumot: munkanapon pihenünk, de együtt, és szabad napokon együtt vagyunk
  • bármilyen fáradtak is vagyunk, ne hagyjuk, hogy ez esetben ingadozó érzelmi állapotunk hatással legyen környezetünkre, inkább pihenjünk, vagy később próbáljunk pihenten megoldani problémákat, és erre úgy adhatunk magunknak lehetőséget – ha mindig figyelünk másokra. Ha jobbat nem is tehetünk, de legalább meghallgatjuk, és megvigasztaljuk. Ez sokkal többet ér, mint egy hirtelen ötlet, vagy hirtelen felindulásból jött ígérgetés. Éreztesd, hogy akkor is mellette vagy, ha nem is vagy vele éppen otthon. Lepd meg olyan apró dolgokkal, mint bók, simogatás, megértés – amit ha megkap, akkor beindul a megértés. Nem fog távolinak érezni magától, várni fog haza.
  • feleslegesen soha ne ígérjünk, csak akkor, amikor már biztosra tudjuk, semmi sem fáj jobban, mint egy be nem tartott ígéret!
  • a gyermekes szülőknek is ugyanezt kell tenni, és ha párunk velünk van, akkor buzdítsuk társunkat arra, hogy milyen aranyos volt ma a pici, vagy miket csináltunk együtt, éreztesd, hogy egy család vagytok, sose provokálj olyan helyzetet, amiből kihagyod a másikat önként, nem neki vagy magadnak fogsz ártani, hanem a gyerekednek

 

Viszont ők a szerencsésebbek, mert már volt valami alapjuk, ami kisiklott, vagy javításra szorult stb. De többen vannak azok, akik ezen okokból kifolyólag olyan helyzetbe csöppentek, hogy a tanulás, majd a munka következményeként egyáltalán nincs idejük arra, hogy kapcsolatokat építsenek, esetenként, hogy saját magukra szánjanak időt, vagy nincs kivel eltölteni azt az időt, amit szakítani tudnak.

Kapcsolatra vágyók - Ez esetben az alábbi dolgokra figyeljenek:

A megélhetés fontos dolog, de az életben, amikor megöregszünk, senki sem fogja tőlünk megkérdezni, hogy mit értél el, hanem hogy ki van melletted, magadról is ezt fogod kérdezni öreg napjaidon. Az emlékek, élmények lesznek a legfontosabbak. Ne hagyd, hogy elmenjen melletted az élet. Ne vállald túl magad! Azzal teszel a legjobbat önmagadnak, ha tudsz nemet is mondani. (Nem arra gondolok, hogy rúgasd ki magad, vagy adj fel mindent! – ne gondolkozzunk már végletekben. Találjunk közép utat. Szervezzük át az életünket. Tudom, hogy sokszor nincs kedved semmihez, mert fáradt vagy. Akkor pihenj, de azt lehet aktívan is. Frissítő nem csak az alvás tud lenni, hanem a beszélgetés is, egy randi, egy séta…)

 

De mégis hogyan változtassunk a dolgokon, hogyan legyen időnk?

1.       Először is meg kell keresnünk azt az okot, amiért a legkevésbé jön össze az új kapcsolatok kialakítása. Gondold végig a napodat – mennyi időt töltesz munkával, mennyi idő az utazás, mit csinálsz otthon, mennyit alszol, mire nincs sohase időd

2.       Nem csak társat keresünk, hanem segítséget, partnert is. Ha végignézted mire nincs időd, mi hiányzik az életedből érdemes számításba venned miben segíthetne Neked a leendő párod, hiszen nem alapfeltétele a szerelemnek, az, hogy ne legyünk két lábbal a földön és ne gondolkozzunk előre, ne tervezzünk. De fontos, ha nem csak futó kalandokba szeretnénk bocsátkozni.

3.     A társunknak lehetőleg vagy hasonló időbeosztása legyen, azaz akkor legyen szabadideje, amikor nekünk is van, vagy legalább egy munkahelyen dolgozzunk, vagy közel egymáshoz, ha esetleg ez nem megoldható, legalább ne kellejen sokat ingáznunk, hiszen, ez jelentős mértékben csökkenti a szorosabb kapcsolatok kiépítését. Vagy ha nekünk kötött, akkor lehetőleg sokkal több szabadidővel rendelkező személyt próbálj meg keresni, vagy olyat, aki ha távolabb is lakik, hajlandó változtatni komoly kapcsolat esetén, és hozzád igazodni. Ehhez olyan közegben kell ismerkedni, ahol ezek az emberek megfordulnak. Ha neked van munkád, akkor még ha munkanélküli is az illető – hát ez Magyarország, nem azért nem dolgoznak az emberek, mert nem akarnak, hanem mert nincs hol – még jobb a helyzet. Munka bármikor jöhet, de a jó partner, egy hűséges, bizalmas társ megfizethetetlen. Felesleges pénzben mérni mindent. Ez egy állapot, egy változó állapot, senkinek sem lesz soha biztos munkahelye.  Ha megismertétek egymást, tudtok is egymásnak segíteni.

4.       Elvárásainkat a megvalósítható státuszban tartsuk. A hercegek és hercegnők nem mindenki számára elérhetők, de bárki azzá válhat, ha hajlandók vagyunk benne meglátni.

5.    Kötött, telefonközelben lévő emberek: először szerveznünk kell. Meg kell adnunk egy időintervallumot, amikor elérhetőek vagyunk. Ne hívogassanak minket folyton. Utána lehetőség van e-mail-re sőt sms-re is. Ez az a század, amikor csak akkor nem megvalósítható valami, ha nem akarjuk. Rajtunk múlik minden!

6.   Ha nem tudunk találkozni valakivel, vagy ha nem tudunk éppen vele lenni, akkor is éreztessük. Maradjunk napi kapcsolatban. E-mailben, virággal, bókokkal, sms-ekkel bármivel. Akár egy levéllel. Az írott, eltehető, megmarad. Szeretjük az ilyesmit. Így sosem vagyunk annyira távol, mint gondoljuk.

7.  Tartsuk fenn az érdeklődést, gondolkodjunk hosszútávon

8.  Mindenhol tudunk ismerkedni, ez sosem akadály, merjünk nyitni. Az emberi kapcsolatok megfizethetetlenek, érdemes keresni. Milyen jó érzés találni? Nagyon!

9. Merjünk online keresni, hiszen most már telefon, wifi, minden rendelkezésünkre áll. Bárhol, bármikor. Ez nem ciki, nem szégyen! Az egész országban minimum 2 millió online társkereső van!

10. Ha online keresünk, merjünk nyitni, válaszolni és ne hagyjuk otthon az önbizalmunkat!

 

A szeretethez sosem idő kell, hanem tenni akarás. A kapcsolatokhoz nem idő, hanem tett és bizalom kell. A szerelemhez az kell, hogy ne egymás mellett éljünk, hanem együtt, egymásért. A legfontosabb: mindkettőnknek akarni kell a kapcsolatot. 

Itt és Most

 

Oszd meg velünk tapasztalatodat, 
véleményedet az alábbi e-mail címen: ittesmost.com@gmail.com

 

Ha úgy gondolod, készen állsz a változásra, akkor regisztrálj az Itt és Most blog társoldalára, az Itt és Most - Találj Rám (ingyenes, igényes  és korlátozásoktól mentes) társkeresőjére, amely minden olyan 18 feletti, 30 feletti, 50 feletti magányos ember számára készült, akik valamilyen társra vágynak, mindezt ingyen. Az oldal regisztráció után is ingyenes. Vedd fel a kapcsolatot, azokkal akik szimpatikusak számodra, és találj baráti, komoly, vagy laza kapcsolatra, mindezt úgy, hogy adataidat a külső keresők nem láthatják. Mert ez magánügy!

Regisztrálj:
https://ittesmost.com/users/create
Lépj velünk kapcsolatba:
ittesmost.com@gmail.com
www.ittesmost.com

Az ország egész területéről, és külföldről is elérhető. Használd bátran, és lelj igaz barátokra, komoly kapcsolatra, hű társra, vagy laza, alkalmi kapcsolatokra. Ahol kötelező megadni milyen kapcsolatra vágysz, és kötelező fényképet feltölteni. Itt és Most Te vagy a fontos!