Bennem van a hiba?

Bennem van a hiba? Miért nem felel meg nekem senki?

 

Első Igen, második az első ok végett.

 

Kielégítő a válasz? Gondolom, most éppen azon bosszankodsz, hogy miért és hogyan mondhatok ilyet?! Gondold végig. Miért kérdezed? Mert te így érzed, vagy ezt akarod magadban tudatosítani, és ha már a kérdést feltetted saját magadnak, az azért van, mert valami olyasmit érzel. Főként mert máshogyan nem tudom magadnak megfogalmazni a kérdést.

Mindig, ha választ akarsz kapni valamire, tanulj meg jól kérdezni, főleg önmagadtól.

A probléma onnan fakad, amit te önértékelési gondként kezelsz: hogy összekapcsolódik a másik kérdéssel és meg is van a lényeg.

Mindig próbáld meg először magadat elemezni!

Elvárások:

A szint itt olyan magas elsőként, amit magadtól elvársz. Ez egy természetes, emberi hozzáállás. Általában a leendő partnerünktől megköveteljük ezt a minimum szintet, amire mi képesek vagyunk, - barátokat is hasonló módon értékelünk – majd végigvesszük azt, amit magunktól vagy mi magunk nem vagyunk képesek megcsinálni, és ezt a kettőt összegezzük. Ehhez jön a társadalmi igazítás, vélemények. Tehát mi az összkép?

Mire vagyunk képesek + mire nem vagyunk képesek + társadalmi elvárások + baráti, közösségi vélemények
= idealizált partnerrel szembeni elvárások.

Nagyon durva!

Plusz, ezen még nincs rajta a cicoma, ami a tv--ből, magazinokból, regényekből árad… (tisztelet a kivételeknek).

Lehet kamuzni, hogy ez nem így van, de legalább magadnak ne hazudj, ha már a külvilágnak igen…

Alapvetően a szép ebben az, hogy ezt nem mi várjuk el. 

Ez az egész képlet egy társadalmi beidegződés eredménye, egy álom kergetése, ami ráadásul nem is reális, még akkor sem, ha elhisszük, hogy az akit megtaláltunk, ilyen.

Ebből minek „kell” megfelelnie valakinek? Igazából vicces, de semminek. Ezeket a követelményeket magunktól várjuk el. Hiszen még amikor megkérünk valakit, valamire akkor is úgy értékelünk egy elvégzett feladatot, ahogyan mi csináltuk volna. Ha valaki jobban megcsinálja, feléled az irigység és a kritika, ha alul teljesít, a düh és az érzés, na ezt is nekem kell megcsinálni, hogy rendben legyen.

Vicces.

Igen, ha ez a kérdés, hogy velem van-e a probléma, vagy a miért nem találok ilyen, meg olyan társat, az ezért van. Mert bennünk van ilyenkor a hiba. Azért vitatkozunk, veszekedünk, alacsonyítjuk le a másikat. Az igazság az, hogy az idealizáltnak mondott kép mögött valós ember sose létezik.

Mindenkinek vannak tulajdonságai, amit a másik akár rosszhiszeműen is nézhet, ámde, ha jobban megnézünk minden embert, a természet ezt alapból kompenzálja. Példának nézzünk szélsőséges dolgokat:

 

  •           csúnya, de nagyon okos
  •           okos, de az élethez buta
  •           szép, de nagyon buta

 

Szerencsére, azért ezek nem általánosítható hétköznapi példák. Senki sem ilyen vagy olyan. Mások vagyunk, valamiben jobbak, valamiben nem.

De ahhoz, hogy egymáshoz idomulhassunk, és valódi társra leljünk valakiben, mindig csak a hibás felfogásunk, gondolkodásmódunk akadályoz bennünket. Így, ha benned a hiba, azon sosem fog tudni más változtatni, csak te magad. De a legtöbb problémára elég a nézőpontunk megváltoztatása!

Nem zavar, ha esetleg megsértődtél, mert ha igen felhúztalak, akkor nagy igazságot mondtam. Ha változtatni akarsz, akkor ahhoz ismerkedned kell, figyelni, és megérteni. Változtass, és boldog leszel! 

 

Tanulj meg a saját értékrended szerint gondolkozni, 

ne úgy ahogyan elvárja tőled a társadalom!

Itt és Most!

 

 

Ha úgy gondolod, készen állsz a változásra, akkor regisztrálj az Itt és Most blog társoldalára, az Itt és Most - Találj Rám (ingyenes, igényes  és korlátozásoktól mentes) társkeresőjére, amely minden olyan 18 feletti, 30 feletti, 50 feletti magányos ember számára készült, akik valamilyen társra vágynak, mindezt ingyen. Az oldal regisztráció után is ingyenes. Vedd fel a kapcsolatot, azokkal akik szimpatikusak számodra, és találj baráti, komoly, vagy laza kapcsolatra, mindezt úgy, hogy adataidat a külső keresők nem láthatják. Mert ez magánügy!

Regisztrálj:
https://ittesmost.com/users/create
Lépj velünk kapcsolatba:
ittesmost.com@gmail.com
www.ittesmost.com

Az ország egész területéről, és külföldről is elérhető. Használd bátran, és lelj igaz barátokra, komoly kapcsolatra, hű társra, vagy laza, alkalmi kapcsolatokra. Ahol kötelező megadni milyen kapcsolatra vágysz, és kötelező fényképet feltölteni. Itt és Most Te vagy a fontos!