30 feletti kor előnyei!

30 + előnyei 

"Egy bizonyos korban azt képzeljük, hogy nincs már több románc, és ha mégis lecsap ránk, csúnyán lever a lábunkról."
Poirot című film

Sokan azt hiszik, hogy csak harminc éves kor alatt van esélyük megtalálni a társukat, és amikor már az életüket berendezték vagy nagyon nehéz, vagy egyáltalán nem is megy.

 

Részben van benne igazság, hiszen annak, aki már túl van a huszonévesek világán, már kialakult személyisége van, máshogyan látja a dolgokat. A felelőssége is megnőtt és a döntéseinek már nagyobb súlya van. Viszont rengeteg előny következik ebből, amire az alatta levő korosztálynak még sok élettapasztalat kell mire eljut eddig. De ez még nem jelenti azt, hogy harminc felett már erről le kéne mondanunk!

 

Személy szerint ezért nem tartom jó ötletnek a korosztályok azon párkeresési szokását, miszerint egy idősebb egy hozzá képest 10-20 évvel fiatalabb párt talál. Vannak kivételek, ahol nagyon jól működik, de az egyik fél mindig alkalmazkodik a másikhoz. Gondolkodásban valamelyiknek el kell mozdulnia a másik felé, ahhoz, hogy kijöjjenek és megteremtsék a harmoniát. Sokkal egyszerűbb a helyzet, ha ez a határ jóval 10 éves korkülönbség alatt zajlik.

 

A harmincat átlépők nyerő helyzetei:

 

      Megfontolt

 

Tisztán látja mire megy ki a játék. Van mögöttük tapasztalat, és már tud a sorok között olvasni. Ahhoz, hogy egy érett, felelősségteljes harmincas kedvében járjon valaki, vagy tartalmasabb kapcsolatot tudjon vele kiépíteni, meg kell nyílnia vele szemben. Nem ígéretekben hisz, hanem bizonyítható, átlátható dolgokban. Nem szereti a köntörfalazást, és ha valakiben meglátja ennek a szikráját a megfontoltságának köszönhetően felkészült és olyan társat igyekszik találni, aki elnyeri a bizalmát.

 

      Van élete

 

Mindenkinek van persze. De itt a lényeg azon van, hogy az ember normális körülmények között harminc éves korára (legalábbis szeretné), hogy legyen saját háza, vagy legalább albérlete, legyen munkája, családja, kialakultéletvitele, megszokott rutinja, és kiforrott személyisége, ami mellé felvesz bizonyos szintű komolyságot. Harminc felett az emberek többségéről ez már elmondható. Vannak sikereik és kudarcaik egyaránt, sokmindent kipróbáltak.

 

Ebben a korban, ha valaki újra párt keres elmondható, hogy egy életszakaszt már lezártak, vagy valamit elértek. Van aki mögött állhat egy befuccsolt házasság, vagy egyedül maradt egy gyermekkel. Rengeteg élettörténet van már itt is, és azt azért mindenképp le kell szögezni, harminc körül is fiatal még az ember! Csak az élettapasztalatok ekkor sűrűsödnek össze, hiszen amikor fiatal, azaz mikortól felnőttnek számít már Magyarországon, hirtelen megnőnek a gondjai. Mintha elnyelné a mélyvíz, ha nem vagy elég rátermett, életre való. Aki ezeken a próbákon átesett, az a harminc feletti korosztály. Aki állta a sarat, annak már olyan elvárásai vannak a választottjával szemben, ami megfelel a kialakított életének.

 

Pl. A gyermekes már arra is figyel konkrétan milyen szülő válna belőle, neki volt-e házassága, miért lett vége, miért működött, miért nem, a legjobbat akarja felelősségéhez mérten gyermekének. Aki még tervez, hiszen mai világunkban nem ritka a harminc feletti gyerekvállalás – ő arra figyel, hogy a leendő társa rendelkezzen munkahellyel, akkor ne legyen eladósodva, vagy legyen háza, vagy legalább rendezett élete, káros szenvedélyek ne legyenek stb. Lehetne folytatni, de mindenki ismeri a saját szempontjait és nagyjából tudja mit akar.

 

      Tudja mit akar

 

Ez a lényeg! Ők már tényleg tudják mit akarnak! Tisztában vannak saját magukkal, képességeikkel, életükben elért eredményeikkel és tudják ki kell nekik. Megtalálni sokkal nehezebb, de jóval minimálisabb a bukás esélye, mint a huszonéveseknek. Nehezebben dőlnek be szélhámosoknak, jobban figyelnek másokra, látják mi van a másik mögött, mivel tudják mi kell ahhoz, hogy a hasonló fél is ugyanott tartson mint ő, így nehezebben átejthető. Persze vannak profik, akik aztán már erre specializálódtak, de ha be is dőlünk egy-kettőnek akkor is megy tovább az élet, és nem lehet azoknál leragadni. Lehet, hogy pofonokat ad az élet, ám a pofonok is hoznak magukkal tanulságokat és lehetőségeket.

 

      Tudja mi kell a másiknak és hogyan kell megtartani

 

Miért tudja, még akkor is, ha most felvetődnek a gondolatok, de nekem már van egy félresiklott házasságom, de én már randiztam eleget, hány és hány pasi volt egyforma, hány nő csak a kocsim márkáját nézte, csak a gyerekem lett az egyetlen, ami jó volt a kapcsolatból...

 

Na ezek a tanulópontok. Ha már vannak ilyen gondolataink az azt jelenti valami nagyon tanulságosat hozott az élet. No meg elég korán ahhoz, hogy a lehetőség nagyobb legyen a változásra.

 

Egyet azért muszáj leszögezni. Sokszor kettőn áll a vásár, de úgy gondoljuk van amikor elég egy ember ahhoz, hogy vásárt rendezzen...Hiszen egyre több kapcsolat jön létre egyoldalú fenntartásokkal, és szerelemmel. Ami a szakítások, válások során ki is derül.

 

Viszont mindegyik típusa hordozza magával, a mi hibáinkat is. Hiszen, ha magunk vagyunk az „áldozatok” akkor is a mi döntésünk ugyanúgy kellett a létrejöttéhez. Esetenként félreismerjük a másikat, de nélkülünk nem jöhetett volna létre a kapcsolat. Na ezért áll kettőn az a vásár. Végig kell néznünk mik vezettek a kapcsolataink bukásához, vagy sikertelenségéhez. Ha már ezeket a megállapításainkat megtettük, akkor már pontosan tudjuk, hogy mit ne csináljunk a következőben. Ezért tudjuk harminc felett hogyan kell megtartani a választottunkat.  Hát de ehhez kell a megfelelő társ is!

A megfelelő társ jellemvonásai, várom a nagy Őt...

 

Mi van, ha nincs, mi van ha ez a kép csak a fejünkben létezik? Mi van ha az éppen aktuális gondolkodásunk befolyásolja éppen abban a korszakunkban ki lesz számunkra akkor a nagy ő? A legjobb csaj a suliban? Wáó! Micsoda nő, de nem kellek neki. Pár év múlva, már nem kéne. Hát így megy ez, mert nincs.

 

Ne kergesd ezt az illúziót. Amikor valakivel találkozva érzed, hogy vonzódsz a lelke és a teste iránt egyaránt, majd jól érzed magad vele, otthont teremt, bizalmat, számíthatsz rá, szeretetet ad, gondoskodást. Ne foszd meg magad az élményektől és az érzésektől, hiszen ezek azok a dolgok, amiket ha megélsz, és hagyod megélni, azt nem veheti el senki, az a tiéd marad. Öreg korunkra ezekből táplálkozunk. Honnan tudod, hogy nem pont ő lenne az akivel jó lesz együtt élni, vagy közösen tervezni?

 

Ami meghökkentő a többség számára, mivel hozzászoktak a bunkó, sokszor minősíthetetlen viselkedésű emberekhez, akik állandóan hazudoznak nem tudnak bízni a normálisakban. Egyszerűen nem hiszik el, hogy léteznek, és belekötve elmennek inkább mellettük. Ha felismered a normálisat és kölcsönösen szimpatizáltok, adjatok magatoknak esélyt, beszélgessetek, ismerkedjetek, és ne fosszátok meg magatokat a boldogságtól!

 

Ha ezekben az években bosszankodsz azon, hogy nem jár neked a boldogság, rutinba menekülsz és nem adsz magadnak esélyt -  szembesülni fogsz majd azzal, hogy az élet legjobb dolgait hagytad ki a félelmeid miatt.

 

 Az egyetlen hiba, amit elkövethetünk ebben az életben az az, hogy a saját félelmeinknek utat engedünk és azon járunk.

 

     Tudnak viszonozni és értékelni

Tudják mi a fontos, és nem félnek viszonozni. Tudják mi mivel jár, mit kell érte tenni és elismerik  a jót. Kialakult értékrenddel rendelkeznek, amikhez ragaszkodnak, és ehhez tartják is magukat. Ideáljukat és élethelyzeteiket is ennek mértékében állítják fel és befolyásolják. Erre törekednek. Harminc felett tudjuk igazán értékelni mit jelent adni és kapni, illetve megbecsülni azt amink van, amit elénk hoz az élet. Viszont még merünk újba vágni, kockáztatni, persze mértékkel, de nem zárkóztunk el a világ elől. Tudunk alkalmazkodni.

 

 

 

Tudsz még többet? Írd meg nekünk az ittesmost.com@gmail.com e-mail címre!

 

Tapasztalattal a boldogságért!

 

Itt és Most

 

 

Ha úgy gondolod, készen állsz a változásra, akkor regisztrálj az Itt és Most blog társoldalára, az Itt és Most - Találj Rám (ingyenes, igényes  és korlátozásoktól mentes) társkeresőjére, amely minden olyan 18 feletti, 30 feletti, 50 feletti magányos ember számára készült, akik valamilyen társra vágynak, mindezt ingyen. Az oldal regisztráció után is ingyenes. Vedd fel a kapcsolatot, azokkal akik szimpatikusak számodra, és találj baráti, komoly, vagy laza kapcsolatra, mindezt úgy, hogy adataidat a külső keresők nem láthatják. Mert ez magánügy!

Regisztrálj:
https://ittesmost.com/users/create
Lépj velünk kapcsolatba:
ittesmost.com@gmail.com
www.ittesmost.com

Az ország egész területéről, és külföldről is elérhető. Használd bátran, és lelj igaz barátokra, komoly kapcsolatra, hű társra, vagy laza, alkalmi kapcsolatokra. Ahol kötelező megadni milyen kapcsolatra vágysz, és kötelező fényképet feltölteni. Itt és Most Te vagy a fontos!